23 Haziran 2019 Pazar

Etkin Vatandaşlık Projesi

"Fight For Your Rights"
Etkin Vatandaşlık Projesi 

    Vatandaşlık eğitimi, demokratik bir toplumun oluşabilmesi için öğrencileri gerekli bilgi, beceri ve değerlerle  donatmayı hedeflemektedir. Projemiz ile öğrencilerimizin,  kendi düşüncelerini ifade edebilen, başkalarının düşüncelerine saygılı, barış içinde bir arada yaşama kültürüne sahip, toplum sorunlarına duyarlı bireyler olmaları hedeflenmektedir.

    Gelişen dünyada bireylerden beklenilen kazanımların farklılaşması doğrultusunda, vatandaşlardan da etkin olmaları ve bilinçli, duyarlı ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak yönetime katılmaları beklenmektedir. Yakın zamanlara kadar vatandaşlık yetişkinleri kapsayan bir olguymuş gibi ele alınmakta ve geleceğin vatandaşları ya da diğer bir deyişle günümüzün vatandaş adayları bu süreçte göz ardı edilmekteydi . Ancak, çocukların çevrelerinde meydana gelen değişikliklerden etkilenmediklerinin söylenmesi mümkün değildir. Onların da yetişkinlerle aynı ekonomik, siyasi ve sosyal koşulları paylaştıkları gerçeğinden yola çıkılırsa aldıkları eğitiminde buna paralel olarak düzenlenmesini gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu açılardan projemiz yenilikçilik ve yaratıcılık özellikleri taşımaktadır.

    “Fight For Your Rights” projesi ortak okullara sağlanan katkılar, amaç ve hedeflere ulaşma düzeyi açısından, sürdürebilirlik ve yaygınlaştırabilirlik bakımından hedeflediği sonuçlara ulaşmıştır. Ulaşılan olumlu sonuçlar çalışma azmimizi arttırdığı gibi yaratıcı fikirler üretmekte ufkumuzu da açmıştır.



                 Ahmet ÖZBAŞ                                                   Patricia BALTAZAR

                Project Founder                                                      Project Founder

2 yorum:

  1. Etkin vatandaşlık kesinlikle okullarda ders olarak okutulmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alime hocam, güzel düşünceleriniz ve proje faaliyetlerimize katıldığınız için teşekkür ederim.

      Sil